Uutuus LG:ltä: G2 on älypuhelinmuotoilun edelläkävijä

Helsinki, 7. elokuuta, 2013 — LG Electronics (LG) on tänään julkistanut uusimman lippulaivaälypuhelimensa LG G2:n, LG:n uuden huipputuotteiden G-sarjan ensimmäisen älypuhelimen. Lähes 700 vierasta yli 30 maasta kokoontui laitteen globaaliin julkistustilaisuuteen Lincoln Centeriin New Yorkiin. LG G2 ilmentää LG:n tavoitetta luoda asiakaskeskeisempiä tuotteita. LG on kehittänyt G2-älypuhelimen kuluttajien elämäntyyleistä ja käyttäytymisestä saamiensa tutkimustulosten perusteella, ja se tarjoaa käyttäjille enemmän tosielämässä tarpeellisia ominaisuuksia kuten ergonomisen muotoilun, käteviä toimintoja sekä intuitiivisen käyttäjäkokemuksen

lg-alypuhelin”Määrittelemme innovaation kuluttajaa puhuttelevaksi teknologiaksi”, sanoo LG Electronics Mobile Communications Companyn toimitusjohtaja Jong-seok Park. ”Innovaatioita luodessamme olemme aina kuunnelleet kuluttajia ja oppineet heiltä. Kehittäessämme LG G2:ta, yhtiömme kautta aikain kiinnostavinta ja kunnianhimoisinta älypuhelinta, veimme tutkimustyömme aivan uudelle tasolle.”

Uusi näkökulma älypuhelinten muotoiluun
LG G2 yhdistää miellyttävän, toiminnallisen sekä käyttötarkoitukseen sopivan ja kauniin muotoilun. LG G2 muuttaa älypuhelinmuotoilun suuntaa, sillä se on ensimmäinen älypuhelin, jossa painikkeet sijaitsevat puhelimen takana, ei sivulla. Idea tähän tuli käyttäjätutkimuksesta, jossa havaittiin, että puhelimen koon kasvaessa käyttäjien oli vaikeampi ylettyä sivulla oleviin painikkeisiin. Puhelimen taakse sijoitetut painikkeet antavat käyttäjälle paremman käyttötuntuman, sillä puhelinta pidellessä etusormi on luontaisesti puhelimen takapuolella. Tutkimuksen tekijät huomasivat myös, että taakse sijoitettujen painikkeiden ansiosta käyttäjät pudottivat puhelimen harvemmin säätäessään puhelimen ääntä puhelun aikana.

Painamalla pitkään puhelimen takana sijaitsevaa äänipainiketta käyttäjä voi aktivoida QuickMemo -toiminnon ja kameran, mikä helpottaa muistiinpanojen tekemistä ja omakuvien ottamista. Jos LG:n G2-puhelin on pöydällä etupuoli ylöspäin, käyttäjä voi KnockON-toiminnon ansiosta kytkeä puhelimensa helposti päälle LG G2:n näyttöä kaksoisnapauttamalla.

Lähes reunaton näyttö ja huippuluokan energiatehokkuus
LG on nostanut panoksia sisällyttämällä LG G2:een 5,2 tuuman kokoisen teräväpiirtonäytön, joka on suurin yhdellä kädellä käytettäväksi suunniteltu näyttö nykyisin suosittujen 2,7 tuuman levyisten älypuhelinten luokassa. Laajan katselukokemuksen lisäksi puhelimessa on LG:n innovatiivisen Dual Routing -teknologian ansiosta huomattavan ohuet 2,65 millimetrin reunat. LG:n taattu IPS-teknologia tuottaa G2:een ylivoimaisen grafiikan, tarkat värit ja kirkkaat, vääristymättömät kuvat.

Energiatehokkuutta on LG G2:ssa parannettu GRAM-muistin avulla. GRAM vähentää pysäytyskuvien osalta näytön energiankulutusta jopa 26 prosenttia ja pidentää laitteen käyttöaikaa noin 10 prosenttia. Laitteen tehokkaasta, rajallisen sisätilan maksimaalisesti hyödyntävästä 3000 mAh:n akusta riittää virtaa LG G2:n toimintaan koko päiväksi.

Optinen kuvanvakain ja korkea resoluutio takaavat upeat kuvat
LG G2 on varustettu optisella kuvanvakaimella (OIS, Optical Image Stabilizer), joka vähentää epäterävyyttä, joten myös liikkeessä tai hämärässä ympäristössä otetuista kuvista tulee kirkkaampia ja terävämpiä. Useimpien optisella kuvanvakaimella varustettujen älypuhelinkameroiden resoluutio on 4–8 megapikseliä. Muotoilultaan ohut, linssitön LG G2 on ainutlaatuinen, sillä siinä on 13 megapikselin resoluutio ja optinen kuvanvakain. Super Resolution- ja Multi-point AF -ominaisuudet auttavat tarkennuksessa ja toimivat aivan kuten tavallisissa osoita ja laukaise -digitaalikameroissa.

Studiotason hifi-ääni
Korkealaatuisen multimediasisällön jatkuvasti kasvava tarjonta on lisännyt kuluttajien vaatimuksia älypuhelinten äänentoiston suhteen. Älypuhelimista on tullut kaiken viihdekäytön keskuksia, ja kuluttajat odottavat ääneltä samaa laatutasoa kuin kuvaltakin. LG G2 on markkinoiden ensimmäinen älypuhelin, jossa on hifi-tasoisen äänen tuottava, CD-levyn äänentoistoa parempi 24-bittinen 192 kHz:n äänentoisto. Kuluttajat kuulevat nyt ensi kertaa äänet todenmukaisempina tasolla, jota ei ole ollut ennen mahdollista tuottaa älypuhelimella.

Käytännöllinen käyttäjäkokemus on yhteydessä arkeen
Tutkimus osoittaa, että useimmin käytettyjä älypuhelimen ominaisuuksia ovat käyttäjien itsestään selvinä pitämät ominaisuudet kuten tekstiviestit, sosiaalinen media, reittiohjeet ja tietysti itse puhelimella soittaminen. LG G2 on varustettu käyttäjäkokemusta parantavilla ominaisuuksilla, joista on eniten iloa juuri älypuhelimen arkisimmissa käyttötilanteissa:
·  Answer Me — Käyttäjän nostaessa puhelimen korvalleen puhelin madaltaa soittoääntä ja vastaa automaattisesti puheluun
·  Plug & Pop — Kun korvakuulokkeet tai USB–kaapeli liitetään puhelimeen, puhelin suosittelee valittavia toimintoja tai niihin liittyviä ominaisuuksia
·  Text Link — Tekstiviestissä oleva tieto on helppo valita ja tallentaa muistioon tai kalenteriin sekä etsiä kartalta tai internetistä
·  QuickRemote — Sisältää muiden yleiskaukosäädinten suosituimpia ominaisuuksia
·  Slide Aside — Mahdollistaa monen samanaikaisen tehtävän tekemisen: avoimet sovellukset liu’utetaan sivuun kolmisormipyyhkäisyllä
·  Guest Mode — Suojaa käyttäjän yksityisyyttä tarjoamalla toisen kirjautumistilin, jossa käyttäjän henkilökohtaiset tiedot eivät ole käytettävissä

Verratonta suorituskykyä seuraavan sukupolven LTE-teknologialla
LG G2:ta pyörittää alan edistyksellisin mobiilipiirisarja, Qualcomm Snapdragon 800 -prosessori, jonka hämmästyttävä suorituskyky, erinomainen kuvanlaatu sekä akkukesto nostavat älypuhelimen käyttökokemuksen uudelle tasolle. Qualcommin kanssa pitkään jatkuneen kumppanuuden ansiosta LG pystyi integroimaan piirisarjan täydellisesti laitteistoon, mikä takaa laitteen suorituskyvyn ja vakauden.

Hinta ja saatavuus
New Yorkissa 7.8. pidetyn globaalin julkistustilaisuuden jälkeen LG G2 tuodaan seuraavan kahdeksan viikon aikana markkinoille yli 130 maassa, ensin Etelä-Koreassa, sitten Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja muilla avainmarkkinoilla. Hinnasta ja saatavuudesta Pohjoismaissa tiedotamme lisää lähempänä lanseerauspäivää.

Korkearesoluutioisia kuvia
Korkearesoluutioisia kuvia LG G2 -älypuhelimesta on ladattavissa LG:n kuva-arkistossa. Kirjoita G2 vasemmanpuoleiseen hakuruutuun.

Tekniset tiedot:
– Piirisarja: 2,26 GHz:n Quad-Core Qualcomm® Snapdragon™ 800
– Näyttö: 5,2 tuuman Full HD IPS (1080 x 1920 pikseliä / 423 ppi)
– Muisti: 32 GB / 16 GB
– RAM: 2 GB LPDDR3 800 MHz
– Kamera: takana 13,0 Mp:n kamera, jossa optinen kuvanvakain (OIS) / etupuolella 2,1 Mp
– Akku: 3 000 mAh
– Käyttöjärjestelmä: Android Jelly Bean 4.2.2
– Koko: 138,5 x 70,9 x 8,9 mm
– Värit: Musta / Valkoinen

Lisätietoja:

Susanne Persson
PR Manager
LG Electronics Nordic AB
Box 83, 164 94 Kista
Matkapuhelin: +46 (0)70 969 46 06
Sähköposti: susanne.persson@lge.com

Kristoffer Ejebro
Product Specialist MC
LG Electronics Nordic AB
Box 83, 164 94 Kista
Matkapuhelin: +46 (0)70 239 30 09
Sähköposti: kristoffer.ejebro@lge.com

 

Leave a Reply