Tällainen on Nokia N8

Uusi Nokia N8 -älypuhelin yhdistää vaivatta käyttäjälle tärkeimmät ihmiset, paikat ja palvelut. Nokia N8 -älypuhelimen avulla käyttäjät voivat luoda laadukasta sisältöä, käyttää sosiaalisia verkkoja, katsella WebTV -ohjelmia sekä ladata sovelluksia Ovi Kauppa -palvelusta.

Nokian uutuus on tärkeä Nokia Nseries -tuoteryhmälle myös ainutlaatuisen muotoilunsa puolesta, ja Nokia N8 -älypuhelimen muotoilija Mikko Aarras on laitteesta ylpeä.

”Nokia N8 -älypuhelin on laite, jonka muotoilu ja materiaalivalinnat on suunniteltu hyvin tarkkaan. Käyttämiemme uudenlaisten valmistusmenetelmien ja materiaaliratkaisujen myötä käyttäjät pääsevät nauttimaan huippuunsa hiotun suorituskyvyn lisäksi erottuvasta muotoilusta ja kauniista väreistä”, sanoo Aarras.

Nokia N8 -laitteen suunnitteluprosessissa on kiinnitetty erityisesti huomiota yhtenäiseen muotoiluun ja kestäviin materiaalivalintoihin: laitteen kuori on valmistettu yhdestä alumiinikappaleesta, minkä ansiosta laitteen ulkoasu on virtaviivainen ja jämäkän tuntuinen.

Laitteen reunoihin on haettu pyöreä muoto, mikä saa sen tuntumaan hyvin käteen sopivalta. Muotoilun yksityiskohtia on tuotu esiin korostamalla niitä kiiltävillä timanttileikatuilla pinnoilla. Yksityiskohtien huolellinen suunnittelu tekee Nokia N8 -laitteestahelppokäyttöisen; esimerkiksi kameran laukaisin on kätevästi laitteen reunassa.

Laitteen alumiinikuoressa on pintakäsittely, joka tekee materiaalista kestävämmän, suojaa laitteen pintaa kulumiselta ja a ntaa sille elävän kauniit värit. Hiottu pinta saa aikaan tyylikkään himmeän kiillon. Nokia N8 on saatavilla viidessä eri värissä; oranssina, sinisenä, vihreänä, hopeana ja tummanharmaana.

 

Monipuolinen viihdelaite

Nokia N8 on viihdekeskus, joka mahdollistaa kuluttajalle laadukkaan sisällön luomisen ja jakamisen. Nokia N8 -mallissa on 12 megapikselin kamera ja Carl Zeiss -optiikka, Xenon-salama sekä isokokoinen kamerasensori, jonka ansiosta se haastaa monet kompaktit digitaalikamerat kuvien laadussa. Lisäksi Nokia N8 tarjoaamahdollisuuden kuvata HD-tasoisia videoita, joita voi käsitellä laitteeseen valmiiksi asennetulla helppokäyttöisellä editointiohjelmalla.

Laite voidaan yhdistää televisioon ja kotiteatterijärjestelmään nyt ensimmäistä kertaa HDMI-kaapelilla, ja näin käyttäjät voivat nauttia HD-tasoisesta videokuvasta sekä Dolby Digital Plus surround -äänestä. Laite mahdollistaa myös televisio-ohjelmien seuraamis en tilauspohjaisista Web TV -palveluista silloin kun se itselle parhaiten sopii: ohjelmia, uutisia ja viihdettä tuottavat useat merkittävät paikalliset toimijat, kuten YLE Areena -palvelu, sekä monet maailmanlaajuiset kanavat kuten CNN, E! Entertainment, Paramount, sekä National Geographic.

Sosiaaliset verkostot ovat luonteva osa Nokia N8 -laitetta. Käyttäjät voivat päivittää statuksensa, jakaa sijaintinsa ja valokuvansa sekä seurata Facebookin ja Twitterin syötteitä yhdessä näkymässä.

Käyttäjä pystyy myös siirtämään Facebook-kalenteritapahtumat kätevästi omaan laitteeseensa. Nokia N8 -älypuhelimen ominaisuuksiin kuuluu myös Ovi Kartat -sovellus ja sen maksuttomat kävely- ja autonavigointipalvelut, jotka opastavat käyttäjän haluttuun paikkaan tai palvelukohteeseen yli 70 maassa.

Vihreä Nokia N8 -älypuhelin sisältää Ovi Musiikki Unlimited -palvelun, jonka avulla kuluttaja voi vapaasti ladata musiikkia Nokia Musiikkikaupan miljoonien kappaleiden valikoimasta. Vuoden määräajan umpeuduttua kuluttaja saa pitää kaiken lataamansa musiikin. Oranssi ja sininen Nokia N8 ovat saatavilla vain Nokia Online Kaupasta ja Nokia Aleksanterinkadun myymälästä.

 

Symbian^3 tuo lisää tehoa

Nokia N8 -mallissa on maailman käytetyimmän Symbian^3 -älypuhelinkäyttöjärjestelmän viimeisin versio. Sen edistykselliset ominaisuudet tarjoavat muun muassa monikosketuksen ja elekomennot, kuten lähennyksen ja loitonnuksen peukaloa ja etusormea liikuttamalla.

Nokia N8 -älypuhelimessa on kolme aloitusnäyttöä, joita käyttäjä voi muokata vastaamaan omia tarpeitaan. Aloitusnäytöille voi sijoittaa haluamiaan sovelluksia ja widgettejä. Symbian^3 -käyttöliittymässä on panostettu erityisesti helppokäyttöisyyteen sekä kosketusnäytön herkkyyteen ja nopeuteen.

Tämän mahdollistaa uusi grafiikkaarkkitehtuuri, jonka perustana toimii erillinen 3D-grafiikkakiihdytinpiiri. Symbian^3-käyttöjärjestelmä
mahdollistaa usean sovelluksen yhtäaikaisen käytön, ja uusi visuaalisempi käyttöliittymä sekä parannettu muistinhallinta tekevät siirtymisen sovellusten välillä entistä helpommaksi.

 

Qt-kehittämisympäristö käyttöön

Nokia N8 -älypuhelin on Nokian ensimmäinen laite, joka on yhteensopiva Qt-kehittämisympäristön kanssa. Qt-kehittämisympäristö helpottaa sovellusten kehittämistä ja tekee mahdolliseksi luoda yhdellä kertaa sovelluksia sekä Symbian-käyttöjärjestelmälle että muille ohjelmistoalustoille. Nokian Qt-sovelluskehittimestä on jo saatavilla beetaversio, jonka avulla kehittäjät voivat alkaa hyödyntää Qt-ympäristön tarjoamia mahdollisuuksia.

– Clas von Bell

 

Leave a Reply