Symbian-kauppa päätökseen: 2 300 nokialaista Accenturelle

Nokia ilmoitti perjantaina, että se on saattanut päätökseen Symbian-ohjelmistokehitystoimintojen ja tukitoimintojen ulkoistamisen Accenturelle.

Sopimuksen allekirjoittamisesta ilmoitettiin 22. kesäkuuta, ja ulkoistamisen myötä Accenturelle siirtyy noin 2 300 työntekijää.
Kesäkuun tiedotteemn mukaan Nokian ja Accenturen yhteistyön tavoitteena on , että Accenture toimittaisi tulevaisuudessa ohjelmisto- ja muita Windows Phone -alustaan liittyviä palveluita sekä Nokialle että muille ekosysteemin jäsenille. Yhtiöiden allekirjoittaman alustavan sopimuksen mukaan Accenturesta tulisi merkittävä kumppani Nokian älypuhelinkehityksessä ja palveluntoimittajana.

“Tämä yhteistyö on osoitus sitoutumisesta Symbian-tarjontaamme ja älypuhelinasiakkaidemme palvelemiseen”, Nokian Smart Devices -liiketoimintayksikön johtaja Jo Harlow totesi kesäkuusssa.

“Kun siirrymme käyttämään Windows Phone -alustaa ensisijaisena älypuhelinalustana, ammattitaitoisen henkilöstön siirto Accenturelle on myös osoitus sitoutumisestamme tarjoamaan Symbian-työntekijöidemme uusia uramahdollisuuksia.”

Leave a Reply