Ministeriönäkemys: Älymaatalous jyrää maaseutuviraston tietojärjestelmät

Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen kiittää hallituksen otetta digitaalisen talouden edistämiseksi. Pursiaisen mukaan Suomi tarvitsee muun muassa älymaataloutta, älykoulua ja älyterveydenhuoltoa.

Pursiaisen mukaan esimerkiksi maataloudessa on tärkeämpää edistää älymaataloutta kuin maaseutuviraston tietojärjestelmiä. Hän kiittelee LVM:n pyrkimyksiä liikenteen ja älyn yhdistämisessä.

“Ministeriömme vahvasti ajama älyliikenne tarjoutuu tässä mielellään malliksi muille niin Suomessa kuin muualla maailmalla.”

Kansliapäällikön mukaan on merkillepantavaa, että uusi hallitusohjelma ei enää monen edeltäjänsä tapaan puhu paatoksella tietoyhteiskuntapolitiikasta. Sen sijaan hallituksella on edeltäjiään pragmaattisempi ote, se aikoo toimia kaikilla rintamilla, Pursiainen huomautti Finnet-liiton seminaarissa Turussa.

Pursiaisen mukaan hallitusohjelmassa näkyy kautta linjan digitaalisen talouden edistäminen.
“On erinomaista, että teema on tarkoitus valaa sisään kaikkeen, mitä yhteiskunnassa tapahtuu.”

Pursiainen toteaa, että kestävää tuottavuutta hakeva hallitus velvoittaa jokaisen ministeriönsä laatimaan älystrategian omalle toimialalleen.
“Ei riitä, että ministeriöt keskittyvät oman hallintonsa ict-hankkeisiin, vaan tarkastelun on laajennuttava koko siihen yhteiskunnan kenttään, jota varten ministeriö on olemassa. En väheksy vaikutusta, joka tieto- ja viestintätekniikalla on hallinnon tuottavuudelle,” Pursiainen sanoo.

 

Leave a Reply