Kannettavien käyttäjät kaipaavat toista virtalähdettä ja lisänäyttöä

Kannettavien tietokoneiden laukkuja ja lisätarvikkeita valmistavanTarguksen uuden tutkimuksen mukaan valtaosa käyttäjistä haluaisi kannettavalle tietokoneelleen toisen virtalähteen ja lisänäytön.

Kannettavia tietokoneita käytetään laajasti niin yksityis- kuin työkäytössäkin. Syitä on monia, joista yksi tärkeimmistä on koneen helppo siirrettävyys, pieni koko ja sen tuomat käytännölliset piirteet. Pieni koko ja kannettavuus asettavat myös rajoitteita laitteen ominaisuuksille. Etenkin liitännät ovat kannettavissa tietokoneissa usein perinteistä pöytätietokonetta rajoittuneempia.
USB 3.0 tiedetään
Targuksen nettikyselyssä kyseltiin kannettavien tietokoneiden käytettävyydestä ja niihin liittyvistä ominaisuuksista. Vaikka vain 19 prosenttia vastaajista tiesi, että heillä on USB 3.0 -liitäntä käytössään, peräti 85 prosenttia vastaajista tiesi sen olevan peräti kymmenen kertaa USB 2.0 -liitäntää nopeampi. Uusissa tietokoneissa ja lisälaitteissa USB 3.0 on yhä yleisempi liitäntäratkaisu.
Samassa kyselyssä selvitettiin myös kannettavien tietokoneiden johtoihin ja lisälaitteisiin liittyviä asioita. Peräti 63 prosenttia vastaajista vastasi tietokoneiden kaapeleiden tai lisälaitteiden olevan toisinaan sekaisin työpöydällään. Niin ikään lähes kolme neljästä (73%) tunnusti, että toinen virtalähde kannettavalle tietokoneelle olisi paikallaan. Näin vähentyisi johtojen ja tarvikkeiden alituinen siirtely kannettavaa tietokonetta liikuteltaessa.
Kaksi näyttöä
Myös kahden erillisen näytön käyttö on herättänyt entistä enemmän kiinnostusta. Jopa 62 prosenttia vastaajista haluaisi käyttää kahta näyttöä tietokoneensa kanssa.
Valitettavasti läheskään kaikissa tietokonemalleissa tämä ei onnistu ilman lisälaitteita tai -sovittimia.

– ITNyt

 

Leave a Reply