IFS tuotti toiminnanohjauksen älypuhelimiin

Liiketoimintasovellustoimittaja IFS ilmoittaa, että yhtiö on ensimmäisenä julkistanut pilvipalveluja käyttävän älypuhelinsovelluksen, joka tukee yritysten erp-järjestelmiä.

Yhtiön mukaan IFS Applications –toiminnanohjausjärjestelmän toiminnallisuuksia pystytään käyttämään älypuhelimella.

“Kehittämämme älypuhelinsovelluksen ansiosta IFS Applications -sovellusten käyttö on mahdollista näppärästi älypuhelimen kautta. Lisäksi sovelluksen pystyy ottamaan käyttöönsä pilvipalvelun kautta eikä käyttäjä ole riippuvainen pätkivistä internet-yhteyksistä. Sovellusten jakelu ja niiden uusien ominaisuuksien käyttöönotto on nopeampaa, kun molemmat tapahtuvat pilven välityksellä,” toteaa IFS-konsernin tutkimus- ja strategiajohtaja Martin Gunnarsson.

Yleistyvän liikkuvan työn takia myös kännyköihin täytyy tarjota toimivia bisnessovelluksia, kuten erp-järjestelmiä. Gunnarssonin mukaan toiminnanohjausjärjestelmän käyttäjiä ei pitäisi pakottaa istumaan toimistolla, vaan ohjelmien ja järjestelmien tulisi olla saatavilla ja toimia mobiilisti.

“Mobiilisovelluksia tukevien erp-järjestelmien pitäisi olla arkipäivää. IFS investoi mobiilisovelluksiin, koska asiakkaamme vaativat täydellistä pakettia, johon kuuluvat myös mobiilitoiminnot. Yhä useampi työntekijä viettää työpäivänsä muualla kuin toimistolla tietokoneen ääressä. Erityisesti myynnin ja kenttähuollon alueilla on tarvetta mobiilisovelluksille. Esimerkiksi myyjän on tärkeää päästä asiakashallintaan tai tuotetietoihin käsiksi myös tien päällä,” sanoo Gunnarsson.
Käytettävyys ja ulkoasu

IFS:n mukaan tuotekehityksessä on panostettu myös käytettävyyteen ja ulkoasuun.
“Ei ole mitään syytä, miksi bisnessovellukset eivät voisi olla houkuttelevia. Luonnollisesti tehokkuus ja helppokäyttöisyys korostuvat, mutta erottuakseen sovellusten tulee myös tarjota ”vau-efektejä” käyttäjilleen, vaikka ne olisikin tarkoitettu pääasiassa työkäyttöön. Mukavuus lisää myös motivaatiota sovelluksen käyttöön,” korostaa Gunnarsson.

Gunnarssonin mukaan sovellusten kehityksessä otetaan huomioon myös eri sukupolvien väliset erilaiset mobiilityökalujen käyttötavat: nuoremmat ikäluokat ovat kasvaneet kännykän kanssa ja ovat tottuneet hakemaan kaiken tiedon sen avulla.

IFS:n Touch Apps -älypuhelinsovellus toimii Android- ja iPhone-alustoilla. IFS Trip Tracker on tarkoitettu matkaraportointiin, ja IFS Notify Me on tarkoitettu ostojen ja kulujen hyväksymiseen.

Leave a Reply