Eduskunta ulkoisti konesalipalvelunsa Appelsiinille

Eduskunta valitsi it-palvelutalo Appelsiinin käyttöpalveluidensa tuottajaksi. Appelsiini vastaa eduskunnan palvelinjärjestelmien ylläpidosta ja valvonnasta seuraavan viiden vuoden ajan.

Elisan tytäryhtiö Appelsiini Finland Oy kertoo, että käyttöpalvelut ovat yksi merkittävimmistä kokonaisuuksista eduskunnan it-palveluissa. Konesalipalveluiden hallinnalla varmistetaan, että eduskunnan tietojärjestelmät toimivat vakaasti.
“Eduskunta on tietojenkäsittelytalo, joten tietojärjestelmät ovat merkittävässä roolissa. Nyt solmitulla käyttöpalvelusopimuksella varmistamme, että tietojärjestelmät toimivat ja eduskunta voi tehdä työtään häiriöttä,” kertoo eduskunnan atk-päällikkö Juha-Pekka Leskinen.
Iso sopimusalue
Sopimukseen kuuluvat eduskunnan palvelinjärjestelmien käyttöpalvelut. Käyttöpalvelut kattavat muun muassa toimitettujen palvelujen ylläpidon ja päivitykset, valvonnan sekä tietoturvavalvonnan ja häiriötilanteiden hallinnan.
“Appelsiini on kotimainen yritys ja koemme, että palvelun tuottaminen eduskunnalle on yhteiskunnallisesti merkittävää. Suomalainen henkilökunta ja korkea osaaminen varmistavat tietoturvalliset ja toimivat palvelut eduskunnalle, jotta se voi keskittyä ydintoimintaansa,” sanoo Appelsiinin toimitusjohtaja Jukka Koivisto.

– ITNyt

 

Leave a Reply