Digitaalinen tilitoimisto poistaa kuittirumban ja helpottaa yrittäjän arkea

Jokakuinen kuittirumba on tuttu juttu useimmille yrittäjille. Tositteiden kerääminen ja hukkaan joutuneiden kuittien metsästys on turhauttavaa ja aikaa vievää puuhaa, josta moni olisi mielihyvin valmis luopumaan. Ja itse asiassa niin moni tekeekin. Digitaalinen tilitoimisto auttaa yrityksiä ottamaan käyttöön helpomman kuittien käsittelyn ja sujuvoittaa yrittäjän arkea monella muullakin tavalla.

Miten digitaalinen tilitoimisto eroaa tavallisesta?

Monet tilitoimistot tarjoavat nykyään asiakkailleen moderneja, digitaalisia palveluita ja työkaluja. Käytännössä se tarkoittaa, että fyysisiä mappeja ja kuittipinoja ei tarvita, vaan kaikki tapahtuu digitaalisesti. Kuitit voidaan toimittaa kirjanpitäjälle esimerkiksi puhelinsovelluksen avulla. Kuitista otetaan kuva, joka tallennetaan lisätietoineen sovellukseen. Sen jälkeen kuitin voi heittää pois. Myös matkalaskujen ja kuluraporttien teko onnistuu helposti ja nopeasti puhelimella tai tietokoneella. Kun esimerkiksi matkalaskun voi hoitaa saman tien alta pois, se ei pääse unohtumaan arjen kiireessä.

Modernien työkalujen avulla on mahdollista myös seurata kassaa ja saada ennusteita tuleville kuukausille, seurata myyntilaskuja ja reskontraa sekä pysytellä ajan tasalla ostolaskujen kanssa. Myös projektien seuranta helpottuu, kun yritys saa graafeja tärkeimmistä tunnusluvuista ja voi siten verrata niitä budjettiin. Kaikki tämä tapahtuu tietokoneen tai puhelimen avulla missä ja milloin ikinä yrittäjä sattuu tietoja tarvitsemaan.

Digitaalisten palveluiden ansiosta yrittäjä pysyy myös helpommin ajan tasalla siitä, mitä dokumentteja hänen täytyy vielä toimittaa. Tämä pienentää riskiä unohtaa jotain, ja kaikki tulee todennäköisemmin hoidettua ajallaan.

Apua yrityksen kirjanpidon modernisoimiseen

Kuinka sitten yritys voi siirtyä fyysisten kuittien keräilystä moderniin, digitaaliseen kirjanpitoon? Se on itse asiassa helpompaa kuin luulisi. Monet modernit tilitoimistot tarjoavat apuaan yritysten kirjanpidon modernisoimiseen. Pietarsaaressa toimiva Nooga on hyvä esimerkki tilitoimistosta, jonka palvelu perustuu digitaalisten työkalujen käyttöön. Se tarjoaa asiakkailleen mahdollisuutta päästä eroon kuittirumbasta ja seurata yrityksen taloudellista tilannetta tarkasti.

Nooga tarjoaa asiakkaidensa käyttöön toimivat ja helppokäyttöiset työkalut, joiden avulla käytännössä kaikki kirjanpitoon liittyvät toimet hoituvat puhelimella. Siirtymä perinteisestä kirjanpidosta digitaaliseen käy nopeasti ja on asiakkaalle vaivatonta. Ei siis ihme, että yhä useampi yritys hankkiutuu eroon mapeista ja kuittipinoista.