Autojen tekniikka kehityy tulevaisuudessa hurjasti

Autojen tekniikka kehittyy huimaa vauhtia. Erilaistet tunnistimet, kamerat ja muu älykäs tekniikka lisäävät autojen turvallisuutta. Tulevaisuudessa autot jopa ajavat itse ihmisiä paikasta toiseen.  Jo tutuiksi tulleet peruutuskamerat ja navigaattorit ovat jo vanhaa tekniikkaa, joilla on voidaan parkkeerata helpommin tai löytää perille.

Uutta tekniikkaa autoihin ja liikenteeseen

Tietokoneet vaikuttavat nyt ja tulevaisuudessa moneen pieneen asiaan auton sisällä. Autojen ajovalot tunnistavat automaattisesti millainen valaistus sopii sääolosuhteisiin tai auto voi hädän tullessa soittaa itse hätäkeskukseen. Lisäksi ajovakauden hallinta kehittyy niin, että auton kaistalla pysyminen on entistä vakaampaa. Auto saattaa myös tarkkailla kuljettajan vointia ja vireystilaa, jolloin väsyneenä ajaminen vähenee. Auto voi myös tarkkailla ulkopuolella olevia ajoneuvoja ja varoittaa niiden käyttäytymisestä.

Auton kunnosta kannattaa huolehtia

Uudesta tekniikasta huolimatta autoissa on paljon kuluvia osia. Vanhempiin autoihin on jo asennettavissa lisätekniikkaa erilaisten tunnistimien ja kameroiden muodossa. Lisäksi autosta kannattaa pitää huolta bensan kulutuksen minimoimiseksi ja ajon aikana tapahtuvien teknisten vikojen välttämiseksi. Auton osat kuluvat ajossa, joten osien toimivuus ja kunto kannattaa tarkistaa aika ajoin, koska uusi tekniikka ei korvaa ihan perusasioita, vaan enemmänkin tuo auton käyttöön lisää turvaa ja helppoutta. Auton perushulloista voi lukea lisää täältä.